Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton chce hlavně lepší start do sezony

Hamilton chce hlavně lepší start do sezony

Nejtěžší část přijde až zítra.

Lewis Hamilton loni nevstoupil do šampionátu správnou nohou. Závod v Melbourne nemohl vůli technické závadě dokončit a většinu začátku sezóny strávil doháněním 25 bodového náskoku Nica Rosberga. Letos by rozhodně nechtěl postupovat podle stejného scénáře a nejraději by z Austrálie odcházel s plným bodovým ziskem. Spolehlivost techniky neovlivní, ale vstříc vítězství dnes vykročil nejlepším možným způsobem. V kvalifikaci byl o 6 desetin sekundy rychlejší než Rosberg a o 1.4 sekundy rychlejší než třetí Felipe Massa.

"Minulá sezona ukázala, že není až tak důležité vyhrát první závod. Pokud vám nevyjde začátek sezóny, ještě to nemusí být konec světa," řekl uvolněný Hamilton. "Samozřejmě, chci do sezony vstoupit lépe než loni a dnešní výsledek je první krok správným směrem. Loni jsme začali dost špatně, takže tým doufá především v úspěch obou vozů. Ještě nás však čeká práce (s nastavováním vozu) a dnes v noci budu studovat data. Nadále se připravujeme na obrovskou výzvu."

Hamiltonovi k pohodlnému kvalifikačnímu vítězství pomohla chyba Nica Rosberga, který v závěrečné části kvalifikace pokazil své první měřené kolo, a zůstal mu tedy pouze jeden pokus.

"Rychlost jsem měl dobrou, ale nepodařilo se mi poskládat ideální kolo. Jsem velmi vděčný svému týmu, opět mi dal fantastický vůz," řekl po kvalifikaci Rosberg. "Je skvělé vidět, že jsme opět na čele pelotonu. S dnešním druhým místem se dokážu smířit, závod bude dlouhý a nic není ztraceno."