Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Celý čas jsem to měl pod kontrolou

Hamilton: Celý čas jsem to měl pod kontrolou

Úřadující mistr dnes neměl konkurenci.

Asi nikdo nepochybuje, komu patřil první závod sezóny. Lewis Hamilton se držel v stranou pouze během pátečních tréninků. V sobotu ráno poprvé předvedl více ze své rychlosti a už v kvalifikaci nenašel konkurenci. Svému jedinému skutečnému soupeři, týmovému kolegovi Nicu Rosbergovi, nadělil přes půl sekundy a všem ostatním více než sekundu.

Po skvělé kvalifikaci následoval skvělý start, bezchybný restart po safety-car fázi a vedení se nakonec vzdal pouze na jediné kolo, které následovalo po jeho zastávce u mechaniků Mercedesu. Po Rosbergově zastávce i před ní si udržoval bezpečný náskok a Rosberga k sobě nikdy nepustil tak blízko, aby mohl využít DRS. Úřadující mistr světa ani netají, že měl závod po celou dobu pevně v rukou.

"Nico byl během závodu velmi rychlý, ale více jsem se věnoval spotřebě paliva a pneumatikám. Ještě nevíme, kde jsou naše limity a kolik toho dokážeme dostat s pneumatik," řekl britský jezdec Mercedesu. "Jakmile si jednou vybudujete dvousekundový náskok, začnete se věnovat těmto věcem. V takové situaci nemá smysl pracovat na budování náskoku. Ale vždy když na to Nico pořádně dupl, byl jsem připraven na to dupnout také, takže to bylo v pohodě."

Nico Rosberg mohl po složení přilby pouze nasadit standardní úsměv a doufat, že v Malajsii se poměr sil změní.