Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zná Webber příčinu Vettelova loňského výpadku?

Zná Webber příčinu Vettelova loňského výpadku?

Prý za tím byl šok ze Schumacherovy nehody a první dítě.

Včera jsme přinesli zprávu o usmíření Marka Webbera s bývalým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem během společného letu z australského Melbourne do Dubaje. Australan prozradil, že si se čtyřnásobným mistrem světa po dlouhé době opět dokázal od srdce popovídat. Australan se možná během dlouhé cesty dozvěděl i něco víc o Němcově soukromí a myslí si, že zná důvod jeho loňských slabých výsledků a prohry interního souboje s Danielem Ricciardem.

"Možná se o tom dozvíme víc později, když se trochu otevře a rozpovídá o tom roku," řekl Webber v rozhovoru pro Fox Sports. "Při pohledu z vnějšku si myslím, že ho velmi tvrdě zasáhla Michaelova (Schumacherova) nehoda. Skutečně ho to ranilo, protože si byli s Michaelem velmi blízcí. Také se mu narodilo dítě a časy na kolo tak možná během prvních měsíců najednou nebyly prioritou číslo 1, a pak se to začalo nabalovat."

Nepovedená sezóna musela mít dopad na jeho psychiku a restart ve Ferrari může jeho kariéře jedině prospět.

"Myslím, že s Ferrari to šlo rychle a Red Bull nebyl schopen vyhrávat závody. Ne vlastními silami, i když Daniel (Ricciardo) a tým využili nabídnuté příležitosti. A tohle všechno… Když pak mentálně rezignujete na pozici vůdce týmu, je konec."