Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button věří v útok na střed pole

Button věří v útok na střed pole

Rychlost je nyní důležitější než body.

Jenson Button věří, že McLaren může udělat velký skok doprostřed pole Formule 1, i když zrychlovat vůz začíná být s přibývajícími závody čím dál těžší. Do Španělska navíc přivezlo velká vylepšení i několik dalších týmů.

"Skutečně se zlepšujeme v každé oblasti," řekl britský pilot. "Nepřišli jsme sem s o sekundu rychlejším vozem, protože to se v moderní F1 už nestává dokonce ani týmům, které měly takový start do sezony jako my. Ale udělal se kus práce, máme vylepšení pohonné jednotky, aerodynamiky vozu i pár mechanických novinek, takže je toho celkem hodně.

Ano, líbilo by se mi, kdybychom se znovu dokázali přiblížit k ostatním, ale dostali jsme se do bodu, kdy je již mnohem těžší zrychlit výrazně víc než ostatní. Ale uvidíme. Řekl bych, že celý střed pole je velmi blízko, že je máme na dosah."

McLaren dal po Velké ceně Bahrajnu a 11. místě Fernanda Alonsa vědět, že ve Španělsku by již rád otevřel své bodové konto. Buttona však více než hrst bodů zajímá rychlost vylepšeného vozu.

"Zisk bodů závisí i na soupeřích. Pokud budou mít všichni dobrý víkend, nebude snadné skórovat. Fernando se (v Bahrajnu) kvalifikoval před jeden red bull, jedno toro rosso a jedno další auto (Lotus Pastora Maldonado), což znamenalo, že oni neměli stoprocentní víkend. Pokud my dáme dohromady skvělý víkend a jiní ne, máme dobrou šanci bodovat. Ale pokud se to podaří, neuvidíte nás skákat radostí, protože to (pár bodů) není naším cílem. Pro nás je důležitý odstup od nejrychlejších. Pokud se k nim dokážeme přiblížit o osm desetin nebo třeba o tři desetiny, budeme se radovat více než z jednoho 10. místa."

McLaren v Barceloně odhalil nové lakování monopostů. Co na něj říká Button?

"Vypadá dobře. Pro mě to není důležité, hlavně aby bylo rychlejší. Snad se ale bude líbit fanouškům, to je důležité a kvůli tomu se to dělalo. Je důležité, aby se lidem líbilo. Mnoho vozů vypadá podobně, takže je dobré vystoupit z řady a vypadat jinak."