Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo přiznává: Renault není náš jediný problém

Ricciardo přiznává: Renault není náš jediný problém

Přínos nového nosu a předního křídla zatím sporný.

Daniel Ricciardo dnes odstartuje z desátého místa. V kvalifikaci ztratil na týmového kolegu pouze jednu desetinu sekundy, ale piloti Toro Rosso byli až o půl sekundy rychlejší. Toro Rosso přitom pracuje s mnohem menším rozpočtem než Red Bull Racing a používá naprosto stejné pohonné jednotky Renault. Podle Ricciarda již není důvod skrývat, že Red Bull nemá problém pouze s motory.

"Klobouk dolů před jejich výkony," gratuloval juniorům Daniel Ricciardo. "Ale samozřejmě, měli bychom být před nimi. To, že jsme o více, než půl sekundy za nimi ukazuje, že se nepotýkáme pouze s problémy s motorem."

Australan také vysvětlil, proč bude startovat až za Daniilem Kvjatem.

"Vlastně si myslím, že se nám až do Q3 celkem dařilo. Byli jsme spokojeni s (posledním) tréninkem, Q1 a Q2 i s časy. V Q3 to také vypadalo celkem dobře, ale pak přišel třetí sektor, na který jsem se nejvíce spoléhal, ale přišel jsem o veškerý přítlak, v 10. zatáčce ztratil zadní část monopostu, a pak se to až do konce kola nabalovalo jako sněhová koule. Přišel jsem o všechny trumfy a ani nevím, co se stalo," řekl Ricciardo po skončení kvalifikace.

Zkušenější z dvojice jezdců Red Bullu prozradil, že tým není spokojen s novým předním přítlačným křídlem a nosem, který po dlouhých přípravách prošel povinnými nárazovými testy, ale zatím nepřinesl očekávaný efekt.

"Právě teď asi nemůžu říct nic velmi pozitivního o čisté rychlosti na jedno kolo. Na první místo mi chybí dvě sekundy. Nezlepšili jsme se. Nevím, jestli je to kvůli tomu nebo ne, ale evidentně nejsme konkurenceschopní a naše očekávání byla mnohem vyšší. Možná jsme zatím pouze nenašli správný způsob jak ho využít a nakonec bude fungovat, ale určitě se nezlepšíme o vteřinu."