Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button a Alonso se shodují: Bylo to děsivé

Button a Alonso se shodují: Bylo to děsivé

Button už raději s body nepočítá.

Jenson Button po dnešní "děsivé jízdě" už raději nepočítá se získáváním bodů. Oba jezdci McLarenu šli do závodu s tím, že získají první body pro McLaren MP4-30 i nový motor Hondy. Závod dokončil pouze britský závodník, a to až na 16. místě s jednokolovou ztrátou na vítěze. Za ním už dojeli jenom Will Stevens a Roberto Merhi z Manoru.

"V pátek nám šly dlouhé jízdy dobře, ale dnes to byla děsivá jízda. Něco nebylo v pořádku," řekl Button. "V pomalých zatáčkách jsme byli pomalí, protože po každém zatlačení na plyn začala prokluzovat kola, ale v rychlých to bylo velmi děsivé, protože po přidání plynu okamžitě ustřelovala zadní část. Ne pomalu, jak se to běžně stává. Bylo to velmi divné.

Nemyslím, že bych po dnešku ještě do konce sezony očekával body. Snad to ale byla jenom výjimka. Neměl jsem z toho dobrý pocit. Měli jsme poměrně dobrý víkend, ale jakoby někdo před závodem přepnul spínač. Od prvního kola jsem neměl přilnavost a nebyl to problém vyvážení, protože vůz byl zároveň velmi nedotáčivý."

Slovem "děsivý" popsal dnešní závod i Fernando Alonso, kterému během závodu přestaly fungovat brzdy.

"Bylo to děsivé. Během celého posledního kola jsem neměl brzdy a při zastávce to bylo ještě horší. Odstoupení mě zklamalo, ale jediné co teď můžeme udělat je, že to prošetříme a v Monaku budeme silnější."

Alonso nadále věří v rychlé zlepšování vozu a dohánění ostatních týmů.

"Už jsme na cestě, ale zároveň jsme daleko vzadu, takže nás čeká mnoho kroků. A potřebujeme dělat dvojité kroky, protože ostatní se také zlepšují. Postupně se zotavujeme."