Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Dobře, že jsem odešel

Alonso: Dobře, že jsem odešel

Ferrari se nezměnilo.

Luca di Montezemolo minulý týden řekl, že Ferrari má letos spíše štěstí, než že by se skutečně zlepšilo: " Pokud mám být upřímný, myslím si, že měli trochu štěstí. S výjimkou Mercedesu letos nemají žádného soupeře." A to samé vidí i Fernando Alonso.

Alonso loni přestoupil z Ferrari do McLarenu, kde se mu zatím nepodařilo získat ani bod, zatímco jeho bývalý tým sbírá pódia a je s náskokem druhý v průběžném hodnocení šampionátu. Španěl však svůj krok nelituje, Ferrari se v podstatě nezlepšilo a k mistrovskému titulu není ani o krok blíž.

"Loni jsem byl s Ferrari 40 sekund až minutu za Mercedesem a letos zaostali o 45 sekund. Nic se nezměnilo," řekl v rozhovoru pro Sky. "To je jeden z důvodů mého odchodu. Během pěti let se tam nic nezměnilo a nechtěl jsem vyčkávat i šestý a sedmý rok.

My (v McLarenu) zůstáváme ohledně budoucnosti pozitivní, protože v nejbližších měsících čeká náš vůz agresivní vývoj. Potřebujeme lepší výsledky, udržet motivaci a přestat vypadávat v Q2. Máme talentované lidi, máme zdroje a vše potřebné k tomu, abychom už brzy měli konkurenceschopný vůz."

Alonso by chtěl první body získat v nablýskaném Monaku. Je to nejprestižnější závod sezóny a zároveň jeden z nejméně předvídatelných.

"Reakce a pozornost médií je v Monaku dva nebo třikrát vyšší než u ostatních velkých cen. Každý tam chce získat dobrý výsledek a každý chce vyhrát v Monaku, protože Monako je víc než ostatní velké ceny. Pokud budeme konkurenceschopní, užijeme si to o to více, ale ten víkend bude tak výjimečný, že se budeme snažit za jakýchkoliv okolností."