Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Gasly: Red Bull a Toro Rosso mají velmi podobné vozy

Gasly: Red Bull a Toro Rosso mají velmi podobné vozy

Mladý pilot objevil pouze malé rozdíly.

Mladý francouzský jezdec Pierre Gasly dostal příležitost porovnat vlastnosti vozů RB11 a STR10. V úterý testoval na okruhu Barcelona-Catalunya vůz Toro Rosso a včera se posadil za volant monopostu Red Bullu. Oba týmy používají pohonnou jednotku Renault, ale "áčkový" Red Bull pracuje s mnohem větším rozpočtem a jeho vůz by tedy měl být na vyšší úrovni než vůz "B-týmu". Podle Gaslyho jsou však monoposty téměř stejné.

"Popravdě řečeno, jsou mezi nimi pouze opravdu malé rozdíly," řekl jezdec GP2. "Z pohledu časů na kolo jsou víceméně stejné, i když jsem v nich nejel v úplně stejných podmínkách. Rozdíl byl ve větru, který ve středu foukal jinak než v úterý."

Naproti tomu Raffaele Marciello, který v úterý testoval pro Ferrari a ve středu pro Sauber, pocítil výrazný rozdíl. Vozy mají stejnou pohonnou jednotku, ale SF15-T je o třídu lepší.

"Bylo to jako jezdit ve vozech dvou odlišných kategorií. Sauber se o něco snaží a Ferrari se snaží o něco jiného. Proto je velmi obtížné porovnat tyto vozy, které nejsou jako vozy stejného levelu. Ale jinak je to jako se všemi závodními auty - mají své přednosti, týmy na nich makají a snaží se zlepšovat," řekl Marciello.