Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bottas nemá dohodu s Ferrari

Bottas nemá dohodu s Ferrari

Management zkoumá možnosti, ale nic se nepodepisovalo.

Valtteri Bottas popřel "veselé historky" o podpisu předběžné dohody o přestupu k Ferrari v roce 2016 anebo 2017, které se vyrojily především v italském tisku. V Maranellu má podle informací některých médií nahradit svého krajana Kimiho Räikkönena. Räikkönenovi se ve Ferrari s novým šéfem a novým týmovým kolegou líbí, ale smlouvu by prý měl prodloužit už jen o rok v naději, že příští vůz bude mistrovským strojem. Jezdec Williamsu prý ale momentálně není dohodnut ani s Maranellem ani s Grove.

"Ne," odpověděl Bottas jasně a stručně na otázku, zda má podepsanou předběžnou dohodu. "Četl jsem i slyšel spoustu příběhů. Je to zábavné, protože já vím co je a co není pravda a sleduji jak mnoho lidí tára nesmysly. Ve skutečnosti jsem momentálně soustředěn na aktuální sezónu, chci dostat maximum z nás jako týmu a jiné věci teď neřeším."

Novináři se pak ještě pokusili Fina navést k zajímavějšímu prohlášení a položili mu otázku, zda příležitost závodit za Ferrari přece není lákavá pro každého pilota F1. Bottas však pouze pokrčil rameny a se smíchem odpověděl:

"Myslím pouze na nejlepší výsledky v této sezóně a těmito věcmi se zabývá můj management. Jsem si jist, že mají na nejbližší roky nějaký plán, ale nemám podepsané nic, co by se týkalo příštího roku. Je to úlohou mých manažérů, ale možná dělají na něčem, o čem mi neřekli, tak byste se možná měli jít zeptat jich! Ale pokud by již měli něco konkrétního, jistě by mi to řekli. Zatím mi nic takového neoznámili, tak daleko teď nejsme."