Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton nemůže uvěřit, že se již přibližuje Sennovi

Hamilton nemůže uvěřit, že se již přibližuje Sennovi

V počtu vítězství i titulů se mu může vyrovnat ještě letos.

Lewis Hamilton stále nemůže uvěřit, že má velmi reálnou šanci vyrovnat se svému idolu v počtu vítězství i v počtu získaných titulů. Monacký debut Ayrtona Senny i Lewise Hamiltona skončil druhým místem a úřadující mistr světa věří, že letos tam dokáže vyhrát. Byl by to již 37. krok na cestě za 41 vítězstvími Ayrtona Senny.

"Šílené na to jenom pomyslet. Po všech těch letech si přesně pamatuji na den, když jsem poprvé viděl velkou cenu. Měl jsem sendvič se slaninou a seděl jsem na otcově krémové pohovce. Kdo by byl tehdy řekl, že se jako rodina dostaneme tam, kde jsme dnes."

Zatímco 41. vítězství se pomalu blíží, na konci roku by mohl oslavit i zisk třetího titulu mistra světa, čímž by se také vyrovnal legendárnímu brazilskému závodníkovi. Nebude to mít jednoduché, ale je již hodně blízko.

"Ještě je příliš brzy (začít myslet na třetí titul), ale výhra v šampionátu je samozřejmě naším hlavním cílem. Už od dětství říkávám, že chci napodobit Ayrtona a nejde mi do hlavy, že jsem už tak blízko k stejnému počtu vítězství a titulů."

V čem ale Hamilton svůj vzor letos určitě nepřekoná, je počet vyhraných kvalifikací.

  Ayrton Senna Lewis Hamilton
závody 162 153
tituly 3 2
vítězství 41 36
podia 80 75
pole positions 65 42
nejrychlejší kola 19 23