Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Další odklad pro Force Indii

Další odklad pro Force Indii

Nový monopost možná Rakousko nestihne.

S odkládáním začala Force India už v zimě, kdy několikrát oddálila první kontakt nového vozu VJM08 se závodní tratí. Problémy s cash-flow a přesun části aerodynamického oddělení k větrnému tunelu Toyoty v Kolíně nad Rýnem způsobily velké zdržení vývoje monopostu. Tým postupně odvolal účast z první i druhé série testů a nakonec vynechal i jeden a půl dne ze závěrečného čtyřdenního testu na okruhu v Barceloně. Narychlo připravený vůz je naštěstí spolehlivý, ale nemá rychlost na pravidelný sběr bodů a vedení týmu se rozhodlo zastavit jeho vývoj a nastartovalo přípravy B-specifikace.

Nejprve se říkalo, že by se vylepšená verze vozu mohla objevit už v Monaku, ale později byla za cíl určena Velká cena Rakouska, po níž bude následovat druhý a zároveň poslední společný sezónní test vozů F1. Už nyní však v týmu panují obavy, že tento termín je nereálný a B-verze se na trať nedostane dřív než v Silverstone.

"V továrně se maká na novém balíku. Rádi bychom ho už měli, ale asi s ním budeme závodit až v Silverstone," řekl Sergio Pérez.

Závody v Monaku bývají nevyzpytatelné, ale pak už Pérezovi a jeho týmovému kolegovi nezbude nic jiného než čekat. Zatím se mohou utěšovat alespoň tím, že bodová ztráta na lepší týmy středu pole ještě není velká. Na pátý Sauber ztrácejí pouze 8 bodů. Nico Hülkenberg si čekání na konkurenceschopnější vůz zkrátí účastí v závodě 24 hodin Le Mans 2015.