Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle šéfů týmů je nejlepším jezdcem Hamilton

Podle šéfů týmů je nejlepším jezdcem Hamilton

Alonsa ani Rosberga výsledek nepotěší.

Auto Bild Motorsport požádal šéfy týmů, aby vybrali a ohodnotili nejlepší piloty Formule 1. Není překvapením, že nejvyšší kredit mají jezdci špičkových týmů, zaráží však náskok Lewise Hamiltona před ostatními a hlavně před svým týmovým kolegou.

Úřadujícímu mistru světa bylo uděleno dohromady 35 bodů, zatímco druhý Sebastian Vettel dostal 22 a Fernando Alonso 12.

"To jenom potvrzuje, že bylo správné podepsat s ním nový tříletý kontrakt," řekl Bildu Toto Wolff. "Lewis je výjimečný. Dospěl, ale jako jezdec se nadále vyvíjí, co jste si mohli všimnout i při sledování jeho reakce na monacké pochybení. Nyní je schopen mnohem rychleji hodit špatné výsledky za hlavu a soustředit se na své silné stránky. To z něj dělá kompletního závodníka."

Když v posledních letech podobné žebříčky nevedl současný mistr světa nebo první muž aktuálního pořadí šampionátu, obyčejně byl na prvním místě Fernando Alonso. Franz Tost, šéf Scuderie Toro Rosso, se pokusil vysvětlit masivní ztrátu důvěry ve schopnosti španělského dvojnásobného šampiona.

"Alonsova hodnota klesla poté, co svou reputaci zbytečně vystavil nejisté situaci. Vettelova reputace naopak stoupla díky tomu, co na trati dokazuje ve voze Ferrari a jak dokáže svůj tým motivovat. Pro mě je teď Sebastian nejlepší, protože je to v současnosti nejchytřejší jezdec," řekl Tost.

Třetího Alonsa poměrně těsně následují Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Jenson Button a Daniel Ricciardo. Všichni čtyři dostali 8 bodů. Hlasování dozajista nepotěšilo Nica Rosberga, dostal pouze jeden bod.