Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dennis by Magnussena rád někomu půjčil

Dennis by Magnussena rád někomu půjčil

V jeho týmu volné místo nebude.

Před pár dny jsme tu měli článek o nejisté budoucnosti Kevina Magnussena, kterému v návratu do závodní sedačky McLarenu brání dva bývalí mistři světa a na jeho místo testovacího a náhradního pilota se tlačí Stoffel Vandoorne. Ron Dennis během rozhovoru pro dánský Ekstra Bladet naznačil, že Magnussen by si měl shánět místo jinde, McLaren mu v tom bránit nebude.

"Podle mě by Kevin příští rok mohl závodit, zároveň však ví, že žijeme v reálném světě," začal vysvětlovat Ron Dennis. "Mám dva mistry světa patřící k absolutní špičce, takže je na něm, aby se předvedl. Možná to znamená, že mu pomůžu do jiného týmu a dám mu další rok na učení a možná bude mít (někdy) možnost závodit za náš tým."

Když se McLaren na konci roku dlouho nevěděl rozhodnout, zda si ponechá zkušeného Jensona Buttona nebo nechá dál závodit Magnussena, objevily se zvěsti, že za Magnussenem stojí významní dánští sponzoři. Podle šéfa McLarenu byl však příspěvek Magnussenových sponzorů do kasy McLarenu příliš malý a Dánsko by mělo svého jezdce podporovat víc, pokud ho chce vidět závodit.

"Abychom to uvedli na správnou míru, ročně v týmu F1 utratíme kolem 200 milionů liber. Tenhle kluk potřebuje pouze zlomek z téhle sumy, aby se oddělil od mnoha jiných příležitostí, které náš tým má. Kevin uspěje s vaší podporou i bez ní, ale bude to mít mnohem těžší. Bude v konkurenci mnoha mladých jezdců disponujících obrovskou podporou z jejich vlastí."