Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas: Magnussen by byl první volbou po Grosjeanovi

Haas: Magnussen by byl první volbou po Grosjeanovi

Junioři McLarenu hledají místa mimo F1.

23letý Dán Kevin Magnussen už stihl vyhrát sérii Formule Renault 3.5, odjet jednu sezónu za McLaren a letos je testovacím jezdcem stejného týmu. Další rok však již u McLarenu nezůstane a zdá se, že bude muset hledat mimo F1. Gene Haas prozradil, že Dán byl velice blízko i k závodní sedačce v jeho novém týmu.

Americký podnikatel hledal do svého vozu jezdce, který už má na kontě alespoň jednu sezónu s hybridními pohonnými jednotkami, takže v úvahu přicházeli pouze jezdci sezón 2014 a 2015. Jeden monopost připadl Estebanu Gutiérrezovi, testovacímu jezdci Ferrari, a při obsazování druhého dostal přednost Romain Grosjean. Kdyby však Grosjean odmítl a zůstal u Lotusu, Haas by jeho smlouvu nejspíš nabídl Magnussenovi.

"Mluvili jsme s Magnussenem, byl velmi dobrým kandidátem," řekl Haas. "V McLarenu si vysloužil velký respekt a vlastně, kdyby byl Romain odmítl, mohli jsme vzít Magnussena."

Magnussenovo místo testovacího jezdce McLarenu zřejmě připadne Stoffelu Vandoorneovi. Belgičan má reálnou šanci, že v roce 2017 obsadí místo uvolněné Jensonem Buttonem nebo Fernandem Alonsem. Jenže kde bude závodit příští rok? Letos suverénně zvítězil v sérii GP2 a jelikož cesta vpřed je zahrazena a přešlapovat na místě nemá smysl, zřejmě udělá krok stranou. Tento měsíc se zúčastní nováčkovského testu japonské série Super Formule.

"Myslím, že jsou to dobré vozy," řekl Vandoorne. "Minimálně tak rychlé jako GP2 a možná i rychlejší, takže je to velmi rychlá série. Nemají tak moc výkonu, ale jsou fantastické v zatáčkách, určitě rychlejší než současné vozy F1! Takže pokud budu příští rok náhradníkem (McLarenu), tak Super Formule bude jedna z mých možností. Ale zatím není nic jisté."

Kevin Magnussen je momentálně na okruhu v Barceloně, kde má testovat vůz Porsche třídy LMP1.