Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen: To místo už bylo moje

Magnussen: To místo už bylo moje

Teď lituje konec sezóny 2014.

"Bylo mi řečeno, že to místo už bylo moje. Nepamatuji si to přesně, ale na konci sezóny mi bylo řečeno, že si nemusím dělat starosti," řekl Kevin Magnussen během rozhovoru pro dánský Ekstra Bladet.

Mladý Dán přišel do F1 jako výsledek programu McLarenu pro mladé jezdce a čerstvý vítěz série Formule Renault 3.5. Během jeho nováčkovské sezóny však McLaren právě procházel velkými změnami, kormidla se ujal Ron Dennis, přicházeli noví lidé a tým se připravoval na přechod k motorům Honda. A podařilo se mu získat Fernanda Alonsa. Jenson Button akceptoval, že se možná blíží konec jeho úspěšné kariéry a na konci sezóny podával výborné výkony, ale kufry si nakonec musel balit Magnussen.

"Kdybych mohl vrátit čas, využil bych to, abych změnil poslední dva závody sezony," přiznává Magnussen. "Byly to mé jediné dva opravdu špatné závody a je velká škoda, že se to stalo právě na konci sezóny, ale byl jsem pod obrovským tlakem.

Udělal jsem pár hloupých rozhodnutí při nastavování vozu i strategii a kvůli tomu jsem o hodně přišel. Úmyslně jsem šel do riskantního nastavení, protože jsem ho (Buttona) velmi chtěl porazit, ale zašel jsem příliš daleko a ovlivnilo to závodní rychlost. Pak jsem měl špatný start, hodně se mi klouzaly pneumatiky. V Abú Zabí jsem zpanikařil, protože jsem se ocitl daleko vzadu. V prostředním stintu jsem byl příliš agresivní a zničil si pneumatiky, takže jsem brzy musel na další zastávku.

Byl to dominový efekt. Když jste v F1 pod tlakem a uděláte chybu, snadno si zkazíte celý závod. Jenson zakončil sezónu dvěma nejlepšími závody. Byl velmi dobrý, ale už měl připravenou rozlučkovou přilbu. Vykašlal se na to, jezdil srdcem a bavil se. Chtěl si užít poslední dva závody, protože byl už stoprocentně přesvědčený, že v F1 končí. Žádný stres a žádný tlak…

Magnussen si loni začal hledat místo mimo F1, ale údajně by se mohl stát třetím jezdcem Renaultu, nebo dokonce nahradit Pastora Maldonada v závodní sedačce.