Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso si o sobě myslí, že je bůh

Alonso si o sobě myslí, že je bůh

Magnussen se nemůže dočkat, kdy už konečně odejde

Alonsovo vysvětlení "souboje o pozici", který v kvalifikaci vůbec neměl smysl, jsme si již přečetli, ale své k tomu, samozřejmě, řekl i Kevin Magnussen. A nebral si servítky.

"Nezajímají mě teorie, proč to udělal. Bylo to od něj hloupé a zbytečné," řekl Magnussen krátce poté, co kvůli zdržení v posledním kole Q2 obsadil nepostupové 11. místo. "Myslel si, že bude mít perfektní aerodynamický pytel a pak mě předjede. Sice tím získal nevím kolik desetin, ale to je normální, když uděláte takovou věc. Ale rozhodně ho nenechám jen tak předjet, neobětuji své kolo. V žádném případě. Vím, že si o sobě myslí, že je úžasný, ale v žádném případě ne."

Alonso poukazoval na to, že jezdec Haasu ho předjel v poslední zatáčce před vjezdem do měřeného kola. Dán si to pamatuje jinak.

"Byli jsme ve velké skupině, šest až osm vozů. Po výjezdu z Ascari Fernando asi zahříval pneumatiky, proto jel tak pomalu. Já jsem měl dobrou rychlost, tak jsem prostě projel vedle něj. Jenže pak se z nějakého důvodu rozhodl akcelerovat a pověsil se za mě místo toho, aby si nechal odstup jako všichni ostatní. Samozřejmě za mnou měl stoprocentní aerodynamický pytel a myslel si, že mě předjede v první zatáčce, ale to bych se raději sám pověsil."

Nejvíce se Magnussen rozparádil, když byl konfrontován s Alonsovou vysílačkou.

"Magnussen chtěl v první zatáčce závodit, ha-ha," oznámil Španěl svému závodnímu inženýrovi.

"Po kvalifikaci přišel za mnou a smál se mi do tváře," zlobí se Magnussen. "Evidentně žádný respekt. Nemohu se dočkat, kdy už půjde do důchodu. Mluví o svých božských kolech, doslova si myslí, že je bůh. Směšné.

Video dokazuje, že se Magnussen před Alonsa dostal na rovince, ne vnitřní stranou Paraboliky.