Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton by si rád vyzkoušel MotoGP i NASCAR

Hamilton by si rád vyzkoušel MotoGP i NASCAR

Toužil po motorce, ale otec mu koupil motokáru…

Pokud by se Lewisu Hamiltonovi podařilo vyhrát letošní šampionát, získal by již třetí titul mistra světa a zařadil se ke jménům jako Ayrton Senna, Jackie Stewart a Niki Lauda, kteří také získali tři tituly. Více dokázali získat jen Sebastian Vettel (4), Alain Prost (4), Juan Manuel Fangio (5) a Michael Schumacher (7). Přitom malý Lewis chtěl od otce motorku, ne motokáru a dodnes doufá, že dostane příležitost vyzkoušet si stroj MotoGP.

"Jako kluk jsem chtěl závodit na motorkách," přiznal se britský jezdec během rozhovoru pro Mirror. "Vlastně jsem chtěl motorku, ale otec mi koupil motokáru. Vůbec nejsem zklamaný z toho, jak se to nakonec vyvinulo, ale mou první láskou byly motorky. Rád bych si jednoho dne vyzkoušel motorku kategorie MotoGP, jenom abych věděl, jak se na ní jezdí. Přirozeně vím, že jistou hranici nemohu překročit, ale rád bych věděl, jestli bych to dokázal."

Stroj MotoGP ale není mimo monopostů F1 jediný, který by si Hamilton velmi rád vyzkoušel.

"Také bych se jednoho dne chtěl zúčastnit závodu NASCAR," dodal Hamilton.

A oválové závodění zajímá i dalšího vícenásobného šampiona, Fernanda Alonsa. Ten je již známý tím, že po dvou vítězstvích v Monaku se chce pokusit vyhrát i 24 hodin Le Mans a nevylučuje ani účast v dalším slavném závodě - 500 mil Indianapolis.

"Kdo ví!! Je to jeden z nejúžasnějších závodů celého motorsportu, takže je atraktivní pro každého jezdce," napsal Alonso na twitteru.