Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: Volný výběr pneumatik bude vzrušující, ale…

Button: Volný výběr pneumatik bude vzrušující, ale…

Ani tato změna nebude pouze bílá nebo černá.

Jenson Button, jako jeden z nejzkušenějších jezdců současného pole, mírní nadšení z připravované úpravy pravidel, která by týmům umožnila vybírat si pro závody pneumatiky podle vlastního uvážení. Například v Maďarsku by závod bez kombinace měkkých a středně-tvrdých pneumatik nemusel být tak vzrušující.

"Ta věc s pneumatikami a možnosti dělat vlastní rozhodnutí je vzrušující," uznal Button. "Zní to velmi zajímavě, ale ve skutečnosti bychom v Maďarsku mohli mít měkké a super-měkké pneumatiky a závod by nebyl tak vzrušující. Mezi pneumatikami přivezenými Pirelli byl dostatečný rozdíl na to, aby se otevřely zajímavé strategické možnosti. Může to být výjimka z pravidla, ale mám pocit, že volný výběr pneumatik nebude z pohledu jezdce fungovat."

Co Button podporuje, je zakazování elektronických pomocníků a rád by z auta vyhodil i většinu senzorů. V tomto se výjimečně shodl i s Juanem Pablem Montoyou…

"Když jezdil Juan Pablo, ještě tu samozřejmě senzory nebyly. Vím to přesně, protože jsem už tehdy také jezdil. Když jste tehdy sedli do vozu F1, bylo to o poznávání pneumatik a dalších věcí. Tým vám nemohl říct, kdy zatlačit při průjezdu zatáčkou a jak se mění teplota pneumatik, to jste museli cítit vy sami. Podle mě to tehdy byla větší zábava.

Nyní nám je nabízena hora informací, ale podle mě se tím uzavřel prostor, kde se jezdec mohl zlepšovat a odvést tak lepší práci než ostatní a ovlivnit výsledek. Nyní je to zcela jiné. Souhlasím s Juanem Pablem. Je to opravdu velmi neobvyklé, ale souhlasím s ním."