Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button hovoří o letním vloupání

Button hovoří o letním vloupání

S manželkou přišli o drahé věci, ale jsou živí a zdraví.

Jenson Button se v Belgii nevyhnul ani otázce směrované k vloupání, obětí kterého se stal spolu s manželkou Jessikou Michibatovou během letní dovolené. Pár byl okraden během spánku ve vile v Saint Tropez, přičemž z ložnice se ztratil i zásnubní prsten. Pro Buttona je však nejhorší pomyšlení na to, že se cizí lidé pohybovali po ložnici pouze centimetry od jeho spící manželky.

"Nikdo se neprobudil, bylo to zvláštní. Jeden policejní důstojník řekl, že lupiči mohli použít plyn, pak se to dostalo do médií," říká Button. "Pro nás ale není vůbec důležité jak to udělali. Někdo se vloupal do našeho domu když jsme tam byli. Na tom záleží, ne tom, zda byl použit plyn. Naštěstí se nám nic nestalo, to je to důležité. Beztak mě ale zaráží, že jsme nevěděli, co se kolem nás děje.

Vzbudím se a šuplík vedle postele je otevřený. Hned mě napadlo, že je to divné. Vstával jsem brzy, protože mě čekalo kolo a trénink. Pak jsem si všiml, že dveře do místnosti nejsou zavřeny, přitom je vždycky zavírám. Za nimi byly otevřeny i dveře do domu a všude byly rozházené naše věci. Prý nejsme jediní, kdo tam byl toto léto takhle okraden.

Není vůbec příjemné myslet na to, že někdo byl v tvém pokoji a hrabal se v šuplíku pouze pár centimetrů od manželčiny hlavy. Strašná představa. Peníze a šperky se dají nahradit. Zabolí to, protože ty věci měly také sentimentální hodnotu, vzali si i zásnubní prsten. Ale to všechno je postradatelné, naše zdraví ne."

Button tvrdí, že z tohoto zážitku se už stihl vzpamatovat a během pokračování dovolené v Japonsku přišel na jiné myšlenky. Pár věcí se však změnilo.

"Po takovém zážitku je člověk opatrnější a já už mám za sebou tu zkušenost z Brazílie," vzpomněl si Button na přepadení v Sao Paulo v roce 2010, když ho v autě přepadli ozbrojení zločinci. "Přijali jsme určitá opatření, abychom se cítili bezpečněji. Jedním z problémů jsou sociální sítě, takže o sobě již nebudeme poskytovat informace, pokud zrovna nebudeme doma v Monaku."