Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Další Čech bude testovat F1

Další Čech bude testovat F1

Po Engem a Janišovi se do kokpitu F1 posadí Patrik Semlbauer.

Automobilový jezdec Patrik Semlbauer se v závěru listopadu stane třetím Čechem, který usedne do monopostu formule 1. Úspěšný vrchař bude od 24. do 26. listopadu testovat v italském Misanu vůz stáje Minardi. Na stejné trati se představí i o týden dříve, kdy usedne do formule 3000 týmu Coloni.

"Ve formuli 3000 však bude jezdit jen proto, aby poznal trať a při testování s vozem formule jedna jezdil ve známém prostředí," řekl závodníkův manažer Michal Heinfarth ČTK. Spolupráci s Minardi pomohl Semlbauerovi dojednat Thomas Frank, který zastupuje i maďarského jezdce Zsolta Baumgartnera, jenž v letošní sezoně hájil barvy Minardi v šampionátu.

Samotný Semlbauer se zatím k plánované spolupráci nechce moc vyjadřovat, neboť projekt by měl být oficiálně představen příští týden na tiskové konferenci. "Je pravda, že smlouva byla podepsána. Až tam (na tiskové konferenci) ale budou zveřejněny všechny podrobnosti," uvedl Semlbauer pro ČTK.

Podle Heinfartha Semlbauer svými výkony v evropských soutěžích závodů do vrchu upoutal pozornost předních manažerů a zástupců týmů, proto došlo k dohodě o testování. "Patrik zajel na řadě závodů traťové rekordy a své kvality prokázal i minulý týden na Hungaroringu, kde s okruhovým autem při svém první startu překonal během pár kol i tamní rekord s daným vozem," uvedl Heinfarth.

Nic na tom nemění ani skutečnost, že Semlbauer bude muset za usednutí do formulového monopostu Minardi pořádně zaplatit. Podle informací ČTK se jedná až o několik stovek tisíc dolarů. "Uvidíme, jak to dopadne. Vyžádali si ho ale oni sami," tvrdí jezdcův manažer.

Podle jeho vyjádření je Semlbauer, respektive Frank, jenž jej bude zastupovat ve světě F1, v kontaktu nejen s Minardi, nýbrž i s představiteli Jaguaru a Jordanu. Ve stejném termínu jako Semlbauer bude v Misanu testovat stejný monopost například i rakouský jezdec Patrick Friesacher.