Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Z Minardi by se mohla stát rakousko-uherská stáj

Z Minardi by se mohla stát rakousko-uherská stáj

Alespoň podle představ managera Patrika Semlbauera.

Jak jsme vás již informovali ve včerejším článku Třetí Čech usedne do formule jedna 25. listopadu, Patrik Semlbauer ohlásil společně se svým managementem, že se bude účastnit oficiálních testů týmu Minardi.

Čtvrteční tisková konference se konala v budově Českého autoklubu a již od samého začátku dával slet událostí tušit, že celá akce bude mít k profesionalitě patřící do světa F1 opravdu daleko.


Po dlouhých minutách čekání konečně začíná tisková konference

Těsně před začátkem celého programu všechny přítomné zaskočilo arogantní chování najatého personálu, který nevybíravým způsobem slovně napadal přítomné novináře. Po takto rozpačitém začátku konečně začala tisková konference. Na úvod každý z přítomných pronesl několik zdvořilostních frází a pak již doslali prostor novináři pro konkrétní dotazy. Odpovědi Patrika Semlbauera si můžete přečíst ve včerejším článku, nyní se podrobněji podíváme na rozporuplná prohlášení stávajícího managera Michala Heinfartha a nového managera Thomase Franka.


Zleva: Petr Miltner, Michal Heinfarth (dosavadní Patrikův manager), Patrik Semlbauer, Thomas Frank (nový Patrikův manager), Patrick Friesacher (jezdec F3000), Radovan Novák

Heinfarth na jeden z dotazů uvedl: "V motosportu se pohubuji již několik let a vidím, že z těch jezdců v ČR má určitě Patrik největší šanci uspět v F1. Hlavně na mokru ukázal své kvality. F1 není jen o závodění, ale i o mnoha dalších aspektech a jestli splníme představy týmů Minardi nebo Jordan, tak možná budeme mít jezdce – Čecha v F1."
 
Informace o tom, že by Patrikův management jednal také s týmem Jordan zazněla během tiskové konference ještě několikrát a tak jsme nelenili a do centrály Jordanu v Silverstone zavolali. Výsledek? Nikdo tam Patrika Semlbauera nezná, nikdo s žádným z jeho managerů nejednal a ani není žádné jednání naplánováno.
 
Na otázku: "F1 je hlavně o penězích, je tedy nějaká reálná šance na zisk místa sehnat sponzory?" jezdcův manager odpověděl: "Ano, jednáme s několika sponzory, kteří mají zájem vstoupit do F1,v současné době máme jednoho jistého velkého sponzora. Bližší podrobnosti sdělíme po testech."
 
Podíváme-li se střízlivě na finanční sílu domácích firem a vezmeme-li v potaz, že i takový gigant jako Česká pojišťovna si již nemůže v současné době dovolit sponzorovat tým formule 1, je trochu zarážející, že by pan Heinfarth nějakou takovou společnost přesvědčil.
 
Ovšem zlatý hřeb celé tiskové konference předvedl Thomas Frank, když pobavil většinu přítomných novinářů prohlášením: "Na celém světě je cca 20 jezdců, kteří smějí usednout do závodního kokpitu F1, ještě méně je pak těch co testují. Patrick Friesacher jezdí F3000 již několik let a teprve nyní se mu nabízí možnost usednout do monopostu F1. Nejlepším příkladem je Zsolt Baumgartner, který v F3000 nevyhrál jediný závod, ale letos získal v F1 jeden bod. Proto jsem jednal s Minardi o vytvoření rakousko-uherského týmu, kde by Patrick Friesacher a Zsolt Baumgartner tvořili závodní dvojici a Patrik Semlbauer by byl třetím jezdcem."
 

Póza Michala Heinfartha a obou Patriků pro objektivy fotoaparátů

Přes všechny pochybnosti nad kvalitou Patrikova managementu přejme třetímu zástupci naší země ve světě formule 1 mnoho zdaru a hromadu neméně potřebného sportovního štěstí.