Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Druhý trénink zrušen kvůli počasí

Druhý trénink zrušen kvůli počasí

Velká cena USA - 2. trénink

Vítejte na Formule.cz a při sledování druhého tréninku na Velkou cenu USA! V neděli se pojede čtvrtá velká cena F1 na okruhu pojmenovaném Circuit of the Americas (COTA). Okruh vznikl speciálně kvůli F1 a s výstavbou se začalo až po podpisu dohody s Berniem Ecclestonem, ale okruh každoročně hostí také závody MotoGP a mistrovství světa vytrvalostních vozů. Vítězství už dvakrát ukořistil Lewis Hamilton a jedno má na kontě Sebastian Vettel.

Jezdci v prvním tréninku jezdili na mokré trati a prověřili pneumatiky do přechodného počasí. Momentálně v Austinu neprší, ale trať je opět mokrá a dešťová mračna nejsou daleko.

 Trénink nemohl být odstartován včas kvůli bleskům v okolí okruhu a během čekání začal padat hustý déšť.

Během pár minut déšť ještě zesílil, po trati se valila voda a nebezpečí blesků nadále bránilo spuštění časomíry. Pravděpodobnost zrušení nebo výrazného zkrácení tréninku se zvyšovala každou minutou.

Vedení okruhu nám ani tři čtvrtě hodinu po plánovaném zahájení tréninku neposlala zprávu, jak velká je alespoň teoretická šance na zachránění tréninku. Podle pohodového výrazu ve tvářích jezdců loudajících se po padoku se však dalo usuzovat, že dnes se už na Circuit of the Americas jezdit nebude.

Oznámení nakonec přišlo ještě před 10:00 našeho času. Šance, že by během příštích dvou hodin mohl vzlétnout záchranářský vrtulník, klesla prakticky na nulu a pak už na Austin padne tma. Druhý trénink byl tedy zrušen.