Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pirelli otevřelo hlasování o barvě nových pneumatik

Pirelli otevřelo hlasování o barvě nových pneumatik

Pro příští sezonu připravuje super-super-měkké směsi.

Pirelli otevřelo hlasování o barevném označení nových ultra-měkkých pneumatik.

Italská společnost letos usoudila, že čtyři směsi slicků nedokáží dostatečně pokrýt požadavky všech různorodých tratí kalendáře F1. Letos vídáme, že jezdci mají problémy zahřát měkké pneumatiky (označeny žlutým pruhem) a dávají přednost super-měkkým pneumatikám (s červeným pruhem), které jim dávají nejvíce přilnavosti a přitom na tratích s malým množstvím rychlých zatáček nemají problém s výdrží.

Nové, ultra-měkké pneumatiky budou ještě měkčí než super-měkké pneumatiky, měly by nabídnout ještě víc přilnavosti, ale zřejmě se i rychleji opotřebovávat. Na velmi pomalých okruzích by tak byly rovnocennou alternativou k super-měkkým pneumatikám.

Pirelli letos přivezlo kombinaci super-měkkých a měkkých pneumatik na pomalé městské tratě v Monaku a Singapuru, ale také na okruhy v Montrealu, Soči a na Red Bull Ring, které mají delší rovinky, ale jen málo rychlých zatáček. Tuto kombinaci letos ještě uvidíme i na klikatém okruhu Yas Marina v Abú Zabí.

Pirelli nechává fanoušky F1 rozhodnout o barevném označení nové směsi pneumatik. K červenému (super-měkká), žlutému (měkká), bílému (středně-tvrdá), oranžovému (tvrdá), zelenému (na mírně mokrou trať) a modrému (do deště) pruhu se může přidat fialový nebo stříbrný. Svůj názor můžete dát najevo prostřednictvím Facebooku, Twitteru a Instagramu. Díky zkušenostem z minulosti víme, že bílé a stříbrné pruhy na pneumatikách se nerozeznávají nejlépe, ale ultra-měkká a středně-tvrdá směs se stejně nikdy nepotkají na jedné trati.