Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari, Red Bull a McLaren se setkají na testovací trati

Ferrari, Red Bull a McLaren se setkají na testovací trati

Na Paul Ricard budou testovat pneumatiky na mokrou trať.

Ferrari, Red Bull a McLaren byly oznámeny jako tři týmy, které Pirelli pomohou otestovat několik prototypů nových pneumatik na mokrou trať. Test se uskuteční 25. a 26. ledna na francouzském okruhu Paul Ricard vybaveném systémem umělého kropení trati.

Testovat se budou pouze pneumatiky na mokrou trať (označené modrým pruhem), ne slicky ani pneumatiky do přechodných podmínek (se zeleným pruhem). Italský výrobce pneumatik se snaží vyrobit pneumatiku, která by se za hustého deště a na tratích se stojící vodou chovala stejně dobře jako dosud používaný model, ale s lepší přilnavostí na usychající trati a obecně připravenější na širší spektrum podmínek.

Bude to první letošní test, ale týmy nasadí loňské vozy, celý test bude v režii Pirelli a pod dohledem FIA. Při testování pneumatik vždy hrozí, že účastníci testu nepomohou pouze společnému dodavateli, ale taky sobě. Týmům bylo ale zakázáno přivézt na testy nové díly, vozy i motory musí být stejné jako na konci minulé sezóny.

Kromě toho budou týmy testovat "naslepo", takže od Pirelli dostanou pouze základní informace a nebudou vědět, jakou pneumatiku testují. Zástupci FIA budou mít prostřednictvím vysílaček přehled o komunikaci mezi týmy a jezdci na trati a také plný přístup do garáží jednotlivých týmů. Výsledky testů Pirelli shrne do oficiální zprávy, kterou pak dostanou všechny týmy přihlášené do sezóny 2016.

Pirelli by chtělo, aby se testu zúčastnili závodní jezdci, případně zkušení testovací piloti. McLaren už prozradil, že na trať pošle Stoffela Vandoornea.