Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber: Vettel je nejlepší a Maldonado nejhorší

Webber: Vettel je nejlepší a Maldonado nejhorší

Němec dokáže sjednotit tým kolem sebe.

Wheels položilo Markovi Webberovi pár otázek ohledně jeho bývalých soupeřů v F1 a Australan se nezdráhal odpovědět. Současný pilot WEC strávil v F1 12 let, z toho 5 po boku Sebastiana Vettela, kterého nyní považuje za nejlepšího ze všech. Někteří jezdci mohou mít více talentu, ale Vettel maká nejen na sobě, ale pohání celý tým.

"Lewis (Hamilton) byl vždy neuvěřitelně rychlý. Ten chlápek dostal dar a je rychlý na každém typu okruhu. Můžete to vidět třeba za složitých podmínek, když například začne poprchávat. Je velmi rychlým, skvělým jezdcem," řekl Webber.

"Někdo jako Seb… Jeho největší síla je jinde. Dokáže sjednotit tým, obklopit se správnými lidmi a odstraňovat slabá místa. V tomto je skutečně výjimečný."

Webber by na stejnou úroveň zařadil i Fernanda Alonsa, který však nyní musí bojovat o vlastní motivaci. Redaktor ho ale požádal, aby vybral pouze jednoho z nich.

"Všichni tři jsou na velmi, velmi vysoké úrovni, ale když mám vybrat jednoho, bude to asi Sebastian. Dokáže využít sílu celého svého týmu a podle mě se mu to brzy podaří i s Ferrari."

A kdo by byl na opačném konci seznamu? Nejhorším jezdcem F1 je prý Pastor Maldonado. Venezuelan, štědře sponzorovaný národní ropnou společností, nemá v F1 co dělat.

"Pravděpodobně Maldonado. Je mimo svou ligu a jednoduše by tam neměl vůbec být. Je tam jen proto, aby tam byl.