Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vandoorne si cení Alonsovu pomoc

Vandoorne si cení Alonsovu pomoc

Do Bahrajnu přiletěl rovnou z Japonska.

Fernando Alonso dostal v Bahrajnu od lékařů zákaz závodit kvůli jeho zranění z Velké ceny Austrálie. V takovém případě se má volantu chopit týmový testovací a zároveň náhradní jezdec, Stoffel Vandoorne. Když se Alonso dozvěděl verdikt lékařů, úřadující šampion GP2 právě v dalekém Japonsku končil s přípravou na sezonu 2016 v sérii Super Formule.

"Telefon zazvonil, když jsem se právě chystal opustit Japonsko," prozradil 24letý Belgičan. "Pak to začalo být dost hektické. Měl jsem hodně telefonátů s inženýry McLarenu, poslali mi soubory se všemi informacemi o volantu, úkonech před a během závodu, o čem smím a nesmím mluvit, co musíme udělat. Ale čas v letadle jsem využil dobře, pak jsem se dobře vyspal a teď cítím velkou sebejistotu.

Je to fantastické. Nečekal jsem, že tento víkend budu jezdit, ale samozřejmě jsem za tuto příležitost velmi vděčný. Budu se snažit podat co nejlepší výkon a pomoci týmu. Jsem stoprocentně připravený. Dnešek byl pro mě velmi dobrý. Byla to moje první jízda v tomto voze, ale rychle jsem si zvykl."

Vandoorne je rád, že mu pomáhá celý tým McLaren včetně zkušeného Fernanda Alonsa, který zůstal v Bahrajnu a pozorně sledoval oba tréninky.

"Mít u sebe Fernanda nebyl tlak navíc. Naopak, je od něj hezké, že zůstal a poskytuje svůj názor na změny v nastavení vozu. Cítil jsem, že mi dnes pomáhal."