Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vandoorne předvedl svůj potenciál

Vandoorne předvedl svůj potenciál

Button mířil na páté místo.

Stoffel Vandoorne získal první bod McLarenu v sezoně 2016 a se svým výkonem je maximálně spokojený. Doufá, že dostatečně hlasitě požádal o místo v F1.

"Tento víkend se mi naskytla obrovská příležitost sednout do vozu F1 a jsem šťastný, že jsem ji dokázal využít," řekl Vandoorne. "Myslím, že jsem z ní vytěžil sto procent a předvedl svůj potenciál. Teď budu jen čekat.

Z jízdy jsem měl ohromnou radost, od dětství sním o F1 a první víkend byl obrovskou příležitostí. Myslím si, že jsme víceméně dosáhli maximum možného. Odnášíme si jeden bod, takže s debutem snad mohu být spokojený. Jsem rád, že jsem to zvládl bez chyb a bod je pouze bonus."

Jenson Button ale tvrdí, že McLaren měl na více než desáté místo.

"Podle mě jsme dnes mohli získat spoustu bodů. Na takovou příležitost jsme dlouho čekali, ale dnes prostě nebyl náš den," řekl britský jezdec.

"Musíme to nějak přehltnout. Měli jsme rychlost a jen jsem se vozil za dvojicí vozů přede mnou a šetřil palivo, šetřil pneumatiky a připravoval jsem se, že ve správný moment zaútočím. Bohužel, nedočkal jsem se. Přitom ti lidé (Romain Grosjean a Max Verstappen) skončili na pátém a šestém místě.

Podle mě jsme tedy dnes byli velmi rychlí. Moje dlouhé jízdy v trénincích vypadaly velmi dobře a jsem přesvědčený, že jsme to mohli zvládnout na páté nebo šesté místo."