Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton chce být jako Valentino Rossi

 Hamilton chce být jako Valentino Rossi

Určitě bude závodit i o 5 let a snad i vítězit.

Valentinu Rossimu je 37 let a 7 titulů mistra světa, je nejstarším jezdcem v poli závodníků MotoGP a vítězstvím ve Španělsku minulý víkend potvrdil, že opět patří mezi kandidáty na titul. Lewis Hamilton by ho rád napodobil a až do konce kariéry patřil mezi nejlepší jezdce v F1.

"Valentino je už jedním z nejstarších jezdců, ale stále je schopen vyhrávat a být na vrcholu," uvědomuje si Hamilton. "Stále na to má. Doufám, že na konci mé kariéry na tom budu podobně jako on."

Hamiltonovi je 31 let a ještě si neumí představit, že by se chystal do důchodu. Po skončení současné smlouvy s Mercedesem určitě podepíše další a v F1 zůstane i po roce 2020.

"Přemýšlel jsem o tom a po uplynutí současného tříletého kontraktu doufám podepíšu další a zůstanu ještě další tři až čtyři roky."
 
Trojnásobný mistr světa bojující o další titul by chtěl odejít na vrcholu sil, ale to neznamená, že další tituly by jeho kariéru zkrátily.

"Všichni jsme chamtiví a vždy chceme ještě více. Kdo právě získal titul mistra světa, cítí se stoprocentně fyzicky připravený a je si jistý, že další rok to bude stejný příběh a opět to bude dobré. V takové chvíli nechcete skončit a prostě to nechat někomu jinému. Chcete znovu vyhrát, takže odejít hned po titulu musí být velmi těžké a nevím, jestli někdy, za nějakých 5 let, budu mít sílu udělat to. Čas ukáže.

Je to jako hazard. Nemůžete vědět, kdy je správný čas odejít od stolu. Jste nahoře a po dalším hodu jste dole a pak odejdete, ale budete zklamáni z takového odchodu. Odejít na vrcholu musí být výjimečné, ale nikdy nevíte, kdy vaše série skončí. A já nechci skončit, když jsem zrovna v nejlepším.
"