Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ron Dennis: Vandoorne je náš

Ron Dennis: Vandoorne je náš

Soupeři si mohou nechat zajít chuť.

Stoffel Vandoorne patří McLarenu a není na prodej, protože je součástí budoucnosti tohoto týmu.

Talentovaný Belgičan loni ovládl sérii GP2 a jeho fanoušci i soupeři jen nechápavě kroutili hlavou, když se dozvěděli, že po výborné sezoně nepostoupí do F1. Jeho kariéru podporuje a řídí McLaren a ten pro něj prostě neměl místo, protože si ponechal Fernanda Alonsa a Jensona Buttona, dva zkušené šampiony. Vandoorne místo toho na tuto sezónu zakotvil v japonské sérii Super Formule, ale do vozu MP4-31 se přece jen dostal, v Bahrajnu zaskakoval za zraněného Alonsa a bez zimní přípravy McLarenu získal první bod letošní sezóny.

Více šéfů týmů F1 asi zajímá, co by se s Vandoornem stalo, kdyby si McLaren nadále ponechal Alonsa i Buttona, přičemž Španělovi údajně pokračuje smlouva a ani britský jezdec ještě neplánuje pověsit přilbu na hřebík. Šéf McLarenu se k možné změně v jezdecké dvojici zatím nevyjádřil, ale mladého Vandoorna určitě nikomu nedá.

"Stoffel je extrémně talentovaný, inteligentní a pilný mladý jezdec s enormním potenciálem a důležité je, že umí vyhrávat závody," řekl Ron Dennis. "Jako takový je nedílnou součástí budoucnosti McLaren-Honda a pokud si jiný tým myslí, že by nám ho mohl vyfouknout, tak je na velkém omylu. Pokud jde o naši jezdeckou sestavu pro rok 2017, ještě nejsme připraveni nic sdělit ani říct, ale můžete si být jisti, že Stoffel není na prodej."