Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Evropy?

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Evropy?

F1 míří na neznámé území.

Už víme, jaké pneumatiky si jezdci objednali na víkend Velké ceny Evropy, která se pojede tento víkend na novém městském okruhu v Baku, hlavním městě Ázerbájdžánu. Městská trať vybízí k použití nejměkčích pneumatik, ale Pirelli bylo opatrné a ultra-měkké pneumatiky jezdcům vůbec nenabídlo. Jezdci, neznajíc vlastnosti asfaltu, byli také poměrně opatrní. Objednali si sice nejvíce červených, super-měkkých pneumatik, nikdo ale nebude mít více než 8 sad. Jako pojistka budou v garáži čekat měkké pneumatiky označené žlutým pruhem.

Každý jezdec povinně dostal i jednu sadu bílých, středně-tvrdých pneumatik, ale pro většinu jezdců je to zároveň jediná bílá sada a je dost pravděpodobné, že ani tu nehodlají využít. U některých týmů, včetně Mercedesu a Williamsu, vidíme rozdělení úkolů. Nico Rosberg i Valtteri Bottas zřejmě obětují polovinu jednoho tréninku, aby pro celý tým nasbírali data z jízdy na tomhle typu pneumatik, zatímco Lewis Hamilton a Felipe Massa budou jezdit na žlutých.

Mezi výběrem jednotlivých závodníků jsou jen malé rozdíly, vyčnívají pouze jezdci Sauberu, obzvlášť Felipe Nasr, protože mají nejméně červených a zároveň nejvíce žlutých pneumatik. Mercedes a Red Bull důvěřují červeným více než Ferrari a Williams.