Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Některé věci se před Hamiltonovým odchodem nedozvíme

Některé věci se před Hamiltonovým odchodem nedozvíme

Už se alespoň nezavírá v hotelovém pokoji.

Lewis Hamilton se v jednom z rozhovorů vrátil k Velké ceně Španělska, kterou nedokončil po kolizi s týmovým kolegou a hlavně k tomu, co následovalo. Trojnásobný mistr světa je rád, že se s takovými situacemi i s nepříznivým vývojem šampionátu dokáže vyrovnat mnohem rychleji, než když startoval svou kariéru.

"Když jsem byl mladší, býval jsem na sebe po špatném závodě velmi tvrdý. Opravdu hodně," vzpomíná Hamilton. "Pamatuji si na pár závodů, po kterých jsem tři nebo čtyři dny nemohl vyjít z hotelového pokoje. S nikým jsem nemluvil, nezvedal jsem telefon. Pouze jsem se pokoušel zahnat temné myšlenky. Pak jsem to nějak překonal a začal vidět pozitiva. Musíte se prostě podívat na situaci, zabojovat a najít pozitiva a negativní věci nechat za sebou.

Například letos po Barceloně jsem na tom byl opravdu špatně. O některých věcech, co jsem tehdy zažil, nebudu mluvit až do odchodu do důchodu. Na další den jsem vstal a šel jsem běhat. Myslel jsem na mnoho různých věcí. Šílené pomyslet, že jsem tehdy v šampionátu ztrácel 43 bodů a vypadalo to beznadějně. Jsem jen člověk a v tyto dny mám pocit, že některé věci už nezvládnu. V takových chvílích musíte vytrvat a pokračovat, i když je to těžké a bolestivé.

Teď jsem už silnější, i když mívám dny, když se mi zdá, že se blíží konec světa, už nikdy nezískám titul, bla, bla bla. A podívejte se, kde jsem teď. V šampionátu ztrácím jeden bod. Kde bych byl, kdybych se vzdal? To je ukázka toho, proč se nevzdávat za žádných okolností."

31letý jezdec ještě nepatří mezi nejstarší v F1, ale když už zmínil důchod, má nějaký plán?

"Už jsem si kladl otázku, kde chci být za 5 let. Podepsal jsem tříletou smlouvu s Mercedesem, toto je její první rok. Pak bych chtěl zůstat ještě další tři, čtyři roky. Nechci jezdit navždy, a když mi bude 37, ještě budu relativně mladý a budu se moci pustit do něčeho jiného. Ale názory a plány se časem mění. Kdoví, kde budu za 7 let. Chci být tak velký jezdec, jak bude možné, ale nebudu se řídit rekordem někoho jiného."