Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Coulthard, Klien nebo Liuzzi?

Coulthard, Klien nebo Liuzzi?

Red Bull se rozhodne příští týden.

David Coulthard by se měl do vánoc dozvědět, jak dopadly jeho námluvy se stájí Red Bull Racing. Vlastník stáje Dietrich Mateschitz potvrdil, že se přibližuje k rozhodnutí o jezdeckém složení pro příští sezónu.
 
Coulthard uvedl ve čtvrtek pro Autosport, že neočekává konečné rozhodnutí dříve než počátkem příštího roku. Mateschitz však pro rakouské noviny Kleinen Zeitung prohlásil, že by oznámení mohlo přijít již v nejbližších dnech.
 
Existují dvě filozofie,” uvedl Mateschitz o kterém se spekuluje, že se s Coulthardem již předběžně dohodl. "Obě mají svá pro a proti. Jedna filozofie počítá s angažováním nováčků a necháme závodit dva mladíky. Z pohledu marketingu by to byla nejlepší volba. Mohli bychom mít Christiana Kliena a Vitantonia Liuzziho.
 
Pak je tady však ještě druhá filosofie, kterou se řídí všechny týmy: kombinace mládí a zkušenosti."
 
Na otázku, která možnost se zdá být pravděpodobnější Mateschitz uvedl: “V tuto chvíli je jednodušší přemýšlet o zkušeném jezdci. Je to pravděpodobně mnohem rozumnější, protože může od samého začátku pomoci vyvíjet auto pro sezónu 2006.
 
Argumenty pro nasazení Coultharda se zdají být silné a to zejména díky jeho popularitě, zkušenosti a přístupu k práci. Mateschitzovo dilema spočívá v tom, že by rád pomohl Klienovi i Liuzzimu a přitom může nabídnout místo jen jednomu z nich.
 
I kdyby však nakonec vybral pouze jednoho z nich, neznamená to díky jejich mládí, že by kariéra toho druhého skončila.
 
Na otázku, jestli by v případě angažování Coultharda mohlo druhé místo rotovat mezi Klienem a Liuzzim Mateschitz uvedl, že si to dokáže představit.
 
Dokáži si to představit,” uvedl Rakušan. “Rozhodnutí padne příští týden.