Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas přiznává velký problém s pneumatikami

Bottas přiznává velký problém s pneumatikami

Williams má za sebou těžký pátek.

Oba jezdci Williamsu včera ztratili na nejrychlejší kolo druhého tréninku více než dvě sekundy a ani jednoho z nich nenajdete ve vrchní polovině tabulky. Valtteri Bottas přiznal, že nejde o shodu okolností. On ani Felipe Massa nenašli způsob, jak dostat nejměkčí směs pneumatik do ideálního pracovního okna.

"Máme velký problém se super-měkkými pneumatikami, ale to není žádná novinka," řekl Bottas včera večer. "Ale měkké pneumatiky mě překvapily, při této (nepříliš vysoké) teplotě (vzduchu) zvládáme velmi konzistentní stint. Ne tak rychlý, jako Mercedes, Ferrari nebo Red Bull, ale alespoň jsme konzistentní."

Chyba ale není na straně Pirelli, dovézt na Hungaroring místo super-měkkých tvrdé pneumatiky by byl nesmysl a ultra-měkké by možná na voze Williamsu nevydržely ani jedno kolo.

"Ultra-měkké bych nemohl použít. Jezdil jsem se super-měkkými a vydržely asi tak šest kol, takže ultra-měkké bych určitě nechtěl."

V předchozích dvou sezónách se Williamsu na klikatém Hungaroringu nedařilo a loni tam dokonce nezískal ani bod. Bottas doufá, že mu pomohou úpravy v nastavení vozu a bude bojovat o dobře bodované pozice.

"Myslím, že máme velký prostor pro zlepšení. Nebyl jsem spokojený s vyvážením vozu a vícekrát narazil na hustý provoz. Zdá se, že je to velmi vyrovnané a po pár změnách na tom můžeme být o něco lépe."