Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez a Grosjean penalizováni

 Pérez a Grosjean penalizováni

Pérez porušil pravidla dvakrát v jednom kole.

Sergiu Pérezovi patřila po skončení kvalifikace 10. startovací pozice, ale stevardi ho za trest odsunuli téměř až na chvost startovního pole. Mexický jezdec ztratil 8 míst.

Pérez porušil pravidla v závěru druhé ze tří částí kvalifikace, když byl ve hře postup do boje o místa v prvních pěti startovních řadách. Romain Grosjean i Jenson Button se snažili až příliš a téměř současně na různých místech kolidovali s bariérou a zůstali stát ve výjezdových zónách. Na městském okruhu to znamenalo žluté vlajky signalizující jezdcům, že by měli zpomalit, což ale Pérezovi a Fernandu Alonsovi nezabránilo v postupu mezi desítku nejlepších, odkud vytlačili jezdce Williamsu.

"Bylo to složité, v mém kole byly tři žluté vlajky, takže jsem musel zpomalit. Vlajky mě připravili o šest desetin sekundy. Nakonec, Esteban (Gutiérrez) byl ve velmi pomalém kole, takže jsem se prostě jen držel stopy. Otevřel mi prostor, ale zpomalením jsem přišel o čtyři desetiny, takže doufám, že budeme mít dostatek dat, která mi to potvrdí," řekl Pérez, když se dozvěděl o předvolání k stevardům.

Stevardi nakonec usoudili, že Alonso pravidla neporušil, ale jezdec Force Indie se provinil hned dvakrát. Pět míst mu vzali kvůli nezpomalení v žlutém úseku a další tři za předjetí Gutiérreze, také pod žlutými vlajkami. Kromě toho mu na licenci přibyly 3 trestné body.

Penalizaci dostal i Romain Grosjean. Havárií si zničil převodovku a za předčasnou výměnu přišel o 5 startovních pozic. Potrestán může být i Sebastian Vettel, pokud se Ferrari rozhodne využít fakt, že po selhání techniky v Q1 beztak odstartuje poslední a vymění mu pohonnou jednotku a/nebo převodovku.