Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault potvrdil zájem o Hülkenberga

Renault potvrdil zájem o Hülkenberga

Má ale i jiné možnosti.

Šéf týmu Renault potvrdil, že by chtěl do týmu získat Nica Hülkenberga. Přesněji, jeho získání je jednou ze tří nebo čtyř možností, které teď Renault zvažuje.

Jak už zjistil web Motorsport, honba Renaultu za zkušeným a zároveň rychlým pilotem, který by byl ochoten podepsat víceletý kontrakt, by mohla do týmu přivést 29letého německého jezdce. Hülkenberg sice má smlouvu s týmem Force India, ale díky klauzuli vložené do smlouvy pro případ, že by jezdec dostal lákavější nabídku, by přestup měl být možný.

"Je to jedna z našich možností, ale ještě není nic dohodnuto," řekl Frédéric Vasseur pro Canal Plus France. "Už o tolika jezdcích se říkalo, že přestupují k nám, že kdybychom je měli všechny, náš tým by vypadal spíše jako fotbalový než jako tým F1! Hülkenberg je jednou z našich možností, tak jako další dvě nebo tři."

Redaktora pak zajímalo, jestli by Renaultu vyhovovalo spojit zkušeného Hülkenberga s mladým Francouzem Estebanem Oconem, ale Vasseur už více neprozradil.

"Byla by to zajímavá možnost, stejně jako Fin s Belgičanem nebo Němec s Rusem. Máme mnoho možností."

Renault má vlastní program pro mladé jezdce v nižších formulových sériích, ale daří se pouze 19letému Švýcarovi Louisu Delétrazovi, který je momentálně na druhém místě ve Formuli V8 3.5.