Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg si uvědomuje, že velká trojka nemá zájem

Hülkenberg si uvědomuje, že velká trojka nemá zájem

Jeho jedinou nadějí je vzestup Renaultu

Jako Romain Grosjean, tak i Nico Hülkenberg si uvědomuje, že nemá žádnou šanci získat místo ve špičkovém týmu. Tento  ani příští rok. Mercedes a Ferrari mají Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela a své finské "wingmany" (jak neopatrně řekl Toto Wolff). Pokud budou chtít ke své velké hvězdě novou a stoupající, sáhnou po mladší generaci, pravděpodobně do svého juniorského programu. A Red Bull už dlouho zaměstnává pouze své vlastní objevy. Tím už seznam špičkových týmů končí. Hülkenberg ale má naději, že se vítězné sezony dočká u Renaultu.

"Co se týče mého přestupu do jednoho ze tří velkých týmů, jsem skeptický. Jsem prostě realista a vidím, že ony netouží po tom, abych za ně závodil. To je prostě fakt. Rád bych se dostal na jejich úroveň s Renaultem a poctivě na tom makám," řekl německý jezdec, který je v F1 osmou sezonu a ještě nestál na stupních vítězů, ale zato vyhrál prestižní 24hodinový závod v Le Mans.

Renault tráví letní přestávku na čtvrté příčce Poháru konstruktérů, což znamená, že před ním je pouze velká trojka…

"To není to, co opravdu chceme. Snažíme se, abychom se dostali mezi nejlepší, ale chce to ještě čas. Pokud ze sebe dostaneme maximum a porazíme celý střed pole, tak nám to prozatím může stačit, ale chceme se zlepšovat a přiblížit se k velkým chlapcům."