Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nové drby o Hülkenbergovi, Bottasovi a Renaultu

Nové drby o Hülkenbergovi, Bottasovi a Renaultu

Němec už prý podepsal smlouvu.

Autosport přinesl nové, nepotvrzené zprávy o přestupu Nica Hülkenberga do Renaultu. Podle jeho zdrojů už zkušený německý jezdec podepsal kontrakt na sezóny 2017 a 2018 s opcí na sezónu 2019. Tedy přesně takovou smlouvu, jakou chtěl Renault podepsat s jezdcem, který má jeho tovární tým vést během procesu zvětšování týmu a průniku mezi absolutní špičku F1.

Hülkenberg přitom údajně ještě potřebuje dořešit detaily odchodu z týmu Force India, kterou může opustit pouze díky jedné klauzuli v jeho smlouvě, která by jinak platila až do konce sezóny 2017. Force India ale už údajně dala najevo, že ačkoli ještě oficiálně o ničem neví, nemá v úmyslu Hülkenbergovi bránit v přestupu do továrního týmu, což může být pro 29letého jezdce poslední příležitostí nasměrovat svou kariéru vstříc boji o titul mistra světa. Na jeho místo má tedy zřejmě několik vhodných náhradníků.

Autosport zároveň tvrdí, že Renault byl kontaktován Valtterim Bottasem a připravují se jednání. Pro Bottase je to ale prý pouze plán B pro případ, že Williams nakonec nevyužije opci na jeho služby, což sice chce udělat, ale to by znamenalo zvýšit finskému jezdci plat, do čeho se až tak nehrne. Bottasovo kontaktování jiného týmu tak může být i zdviženým prstem směrem k vedení Williamsu, ale také záchrannou sítí, jelikož sezóna se pomalu blíží ke konci a volných míst v týmech středu pole začíná ubývat.