Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: To byla skutečná rychlost Ferrari!

Vettel: To byla skutečná rychlost Ferrari!

Skutečná rychlost Mercedesu ale asi bude jiná.

Sebastian Vettel je autorem nejrychlejšího kola pátečních tréninků, ve druhém byl o 4 tisíciny sekundy rychlejší než Lewis Hamilton. Je Ferrari opravdu na Okruhu bratří Rodríguezů tak dobré? Samozřejmě, ale Mercedes bude asi rychlejší. Druhému Hamiltonovi nevyšlo jeho kolo na nových červených pneumatikách podle jeho představ a svůj nejlepší čas dosáhl až na další pokus, když už pneumatiky nebyly v stoprocentním stavu.

"Myslím, že naše rychlost byla dnes ve srovnání s Red Bullem a Mercedesem dost dobrá," řekl Vettel po druhém tréninku. "Takže pokud by to zůstalo takhle, s námi na nejvyšší příčce, tak bych si určitě nestěžoval! Viděl jsem Lewisovo kolo a udělal pár chyb, takže uvidíme zítra. Ale věřím, že výsledky ukazují reálnou situaci. Budeme doufat, že v sobotu odpoledne budou stejné!"

Sezóna se blíží ke svému konci a na rozdíl od loňské, v této ještě ani jedno vítězství nezískalo Ferrari. Už od léta je až třetím nejrychlejším týmem a nepodařilo se splnit ani další důležitý cíl - přiblížit se k Mercedesu. Platí tedy, že Ferrari chce příští rok získat titul, nebo by to byl na jednu zimu příliš náročný úkol?

"Ne, nesnižujeme naše cíle. Je normální, že očekávání jsou vysoká, vždyť jsme Ferrari a nejsme tu kvůli druhým místům… ani čtvrtým!" řekl Vettel připomínajíc radiokomunikaci Maxe Verstappena během VC USA. "Takže rozhodně nesnižujeme očekávání. Naším cílem je získat mistrovský titul. Připravuje se tolik změn, že příští rok to bude úplně nová hra. Podle mě budeme svědky několika překvapení, ale naším jediným cílem je být úplně vepředu."