Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nejrychlejší pneumatiky nebyly nejrychlejší pro Ferrari

Nejrychlejší pneumatiky nebyly nejrychlejší pro Ferrari

Dnes by jeho vozy měly být konkurenceschopnější.

Sebastian Vettel prozradil, že Ferrari se celou sobotu trápilo se super-měkkými pneumatikami, na nichž vůz nebyl tak dobrý, jako na měkkých pneumatikách. Dobrá zpráva je, že on i Kimi Räikkönen dnes odstartují na měkkých pneumatikách a super-měkké nemusí vůbec využít, ačkoli Vettelovi zůstala jedna ještě nepoužitá sada.

"(Na konci kvalifikace) bylo tepleji, takže jsme měli být lepší. Ale očividně jsme bojovali se super-měkkými pneumatikami více než měkkými. Viděli jsme to už ráno (v posledním tréninku) a odpoledne se to nezměnilo," řekl Vettel, který dnes odstartuje ze sedmého místa. "Když jsem měl obuty měkké pneumatiky, měl jsem z vozu celkem dobrý pocit, ale po nasazení super-měkkých se nic nezlepšilo.

Objevilo se to už ráno, tak jsme vyzkoušeli pár věcí, ale nezlepšilo se to. Super-měkké byly samozřejmě pro kvalifikaci lepší, ale ne pro nás. Zdá se, že z měkkých jsme dostali více přilnavosti než ze super-měkkých. Já jsem měl rozhodně lepší přilnavost na měkkých, což je dost zvláštní."

Vettel byl viníkem jednoho incidentu, když se v Q2 připravoval na měřené kolo, nevšiml si blížícího se Hamiltona a úřadující šampion kvůli tomu ztratil trochu času. Nakonec se nic nestalo, Hamilton přesto pohodlně postoupil do Q3, jenže Vettel se dopustil něčeho, za co v pátek nazval Fernanda Alonsa idiotem a za co už několikrát kritizoval méně zkušené jezdce. Svou vinu přiznal, ale tento incident stevardi nakonec vůbec vyšetřovali.

"Ano, ale nevěděl jsem, že se blíží. Neoznámili mi to včas. Je to moje chyba, takže pokud dostanu penalizaci, nebudu si stěžovat. Teď s tím už nic nenadělám," řekl německý závodník krátce po kvalifikaci.