Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull kritizuje frustrovaného jezdce Ferrari

Red Bull kritizuje frustrovaného jezdce Ferrari

Verstappen, Ricciardo i Marko se pustili do Vettela.

Zatímco Lewis Hamilton dominoval celému závodu a Nico Rosberg si dojel pro "přijatelné" druhé místo, za jejich zadními křídly se odehrály tvrdé boje mezi Sebastianem Vettelem a dvěma jezdci týmu Red Bull. Vettel v tomto týmu získal čtyři mistrovské tituly, Helmut Marko byl jedním z jeho šéfů a s Danielem Ricciardem byli rok týmovými kolegy. Jistě se mu nebude líbit, co o něm řekli po včerejším závodě. Poradce Red Bullu pro motorsport se nechal slyšet, že Vettelovo chování a nadávání na soupeře není hodné čtyřnásobného mistra F1.

"Celá situace není hodna čtyřnásobného šampiona. Používá slova, která jistě nepatří do nejvyšší společnosti," řekl Marko a řekl i svůj názor na Vettelův manévr, za který později dostal 10 sekundový trest. "Jednoduše do něj zatočil. Přesně toto má zakazovat anti-verstappenovské pravidlo."

Ricciardo již frustrovaného Vettela zažil v roce 2014 a nyní ho vídá opět, přestože již nejsou v jednom týmu.

"Letos je vidět, že je frustrovaný. Už víme, že někdy je velmi emocionální, ale letos více než předtím. V takové chvíli je jednoduché zmáčknout tlačítko a dostat to ze sebe, ale zároveň všichni víme, že se to může dostat do živého přenosu. Věřte mi, mohl jsem být dvakrát horší než on, ale raději nejprve řeknu něco pouze pro sebe, až potom zmáčknu tlačítko vysílačky,“ řekl Australan. "Podle mě ho trochu frustruje vývoj sezóny a možná si myslel, že bude moci bojovat s Mercedesem a nevyšlo to. Už jsme ho párkrát viděli frustrovaného, ​​ale letos je to za jeho běžnou hranicí a podle mě to už přehání."


A k Vettelově frustraci měl co říct i mladý Max Verstappen, který ho poslal zpátky do školy, aby ho tam naučili moresům. Zřejmě přitom narážel i na jiné Vettelovy výroky. Fernanda Alonsa v Mexiku nazval idiotem a Carlose Sainze hlupákem.

"Když to dělám já, alespoň to udělám dobře, protože on to neumí a je absurdní, co tam předvedl," řekl Verstappen, který Vettelův souboj s Ricciardem mohl sledovat ve zpětných zrcátkách. "Daniel je vedle něj a on prostě zatočí do něj. Dotkli se a hned na to začal vřískat do vysílačky. Ani nevím, kolikrát mluvil sprostě. Měl by se vrátit do školy nebo někam, kde ho naučí nemluvit sprostě. Promluvím si s ním, protože jeho manévry jsou opravdu absurdní. V poslední době je v jednom kuse velmi frustrovaný."

Verstappen je také přesvědčený, že Vettel se jeho potrestání za zkrácení trati domáhal neprávem.

"Podle mě to bylo skoro totéž, co se stalo v prvním kole. Lewis vyjel ven a získal tím obrovskou výhodu. Nico po kontaktu se mnou také vyjel ven a také z toho měl výhodu. Já jsem žádnou výhodu nezískal, při brzdění jsem byl před ním, a když jsem se vrátil, byla mezi námi stejná vzdálenost jako předtím.