Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williams prozradil složení své nové jezdecké dvojice

Williams prozradil složení své nové jezdecké dvojice

Nováček se bude učit od zkušeného jezdce.

Williams dnes oznámil složení své jezdecké dvojice pro sezónu 2017. Zahraniční média se nemýlila a čekalo se už jen na zletilost Lance Strolla. Teď už 18letý Kanaďan si hrdě oblékl tričko Williamsu i s logem hlavního sponzora Martini a ukázal se v něm fanouškům tohoto týmu na sociálních sítích i na oficiální webové stránce. Jeho týmovým kolegou bude již zkušený 27letý Fin Valtteri Bottas, který za Williams závodí od roku 2013.

Jelikož tým přichází o Felipeho Massu, ​​pozice jasného lídra týmu se má chopit Bottas, pro kterého to bude již pátá sezóna v barvách týmu z Grove a který již v jeho vozech získal devět pódiových umístění. Stroll byl představen jako talentovaný závodník z programu Williamsu pro mladé jezdce, který po úspěších nasbíraných v motokárách získal mistrovské tituly z italské F4, novozélandské Toyota Racing Series a před pár týdny se stal i evropským šampionem kategorie F3.

Valtteri Bottas: "Jako první chci říct, že jsem šťastný, že mě v roce 2017 čeká pátá sezóna závodění za Williams. Bude to vzrušující rok s mnoha změnami pravidel a obrovskou příležitostí dostat tento tým blíže k absolutní špičce. Jako vždy, budu pro tým dělat sto procent možného. Děkuji Frankovi, Claire a celému představenstvu Williamsu za jejich přetrvávající důvěru. Také chci poděkovat každému členu týmu Williams a už se těším na pokračování naší společné práce v továrně i na okruzích.

I já chci co nejsrdečněji přivítat Lance. Už se nemohu dočkat všeho, co spolu můžeme dokázat. Williams je jako moje rodina. Budoucí sezóna bude již osmou, odkdy jsem se na začátku roku 2010 přidal k tomuto týmu, takže se tu už opravdu cítím jako doma. Ale věřím, že se nám dosud nepodařilo dosáhnout vše, co bychom měli a můžeme společně dosáhnout."

Lance Stroll: "Neuvěřitelné, že v roce 2017 budu závodit za Williams. Nevím, jak dostatečně poděkovat Williamsu za jeho důvěru v mé schopnosti. Už jako dítě jsem snil o tom, že budu závodit v F1. Když jsem začal seriózně jezdit v motokáře, F1 byla nejvyšším cílem a ještě více to platí od chvíle, kdy jsem v roce 2014 přesedlal do závodních vozů. V roce 2017 se toho budu muset hodně naučit, ale už jsem hladový po všem, co se mnou Williams může sdílet, aby se ze mě stal lepší jezdec. Vždy se soustředím na nejbližší závod a nejbližší kolo a snad budu dělat tak rychlé pokroky, jako v F4 a v F3."

Zástupkyně šéfa týmu, Claire Williams, řekla, že výběr nové jezdecké dvojice je součástí snahy dosáhnout nejvyšší cíle Williamsu, kterými zůstávají vítězství a mistrovské tituly. Také prozradila, že Frank Williams již neleží v nemocnici a ze zápalu plic se zotavuje doma.