Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll zabránil Kubicově testu s Williamsem v Japonsku

Stroll zabránil Kubicově testu s Williamsem v Japonsku

Polák teď neví, jak tým přesvědčí o připravenosti na návrat

Minulý týden se v médiích objevila informace, že Robert Kubica usiluje o sedačku Williamsu a příští rok by mohl nahradit Felipeho Massu. Tým z Grove chtěl Poláka nechat v Japonsku jezdit v jednom ze svých starších vozů, aby získal přesné informace o tom, jak moc ho omezuje staré zranění ruky, jež na roky přerušilo jeho kariéru jezdce F1. Tytéž média nyní informují, že s toho nic nebude, protože rodina Strollů nesouhlasila.

Přestože miliardář Lawrence Stroll štědře přispívá do rozpočtu Williamsu, dostává za to pouze jednu závodní sedačku pro svého syna a o jeho týmovém kolegovi nerozhoduje, alespoň ne přímo. Vozy Williams FW36 z roku 2014, na které se již nevztahuje omezení testování, se ale nacházejí v Suzuce jenom díky tomu, že tam Lance Stroll trénoval jednou před a jednou po  Velké ceně Singapuru. Je to součást vývojového programu, který Williamsu proplácí kanadský podnikatel. Ten rozhodl, že testovací tým balí kufry a oba vozy se již plaví do Texasu, aby si jeho syn okruh vyzkoušel dříve, než začne víkend Velké ceny USA.

Rozhodnutí může významně snížit Kubicovy šance na návrat. Mohl by s jiným starším vozem testovat na některém z evropských okruhů, jenže by musel sehnat peníze na kompletní "výjezd" testovacího týmu, což by vůbec nebyla levná záležitost a Williams to ze svého platit nechce. To nejspíš zvyšuje šance Paula di Resty, jenž je s Kubicou a Massou na krátkém seznamu potenciálních týmových kolegů Lanceho Strolla na sezonu 2018.