Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll nejezdí jenom díky otcovým penězům

Stroll nejezdí jenom díky otcovým penězům

Vítězství jsou jeho důkazy.

Lance Strolla čeká těžký úkol přesvědčit fanoušky F1, že místo ve Williamsu nemá proto, že jeho otec je miliardář. Doufá ale, že mu v tom pomohou úspěchy dosaženy v nižších sériích. Závodil v Italském šampionátu F4, Toyota Racing Series a Evropském šampionátu F3 a ani jednu sérii neopustil bez mistrovského titulu.

"Každý má svůj názor a já to nezměním," řekl Stroll dnes v sídle Williamsu, kde byl oficiálně oznámen jeho přesun z postu vývojového jezdce do závodního kokpitu. "Nikdy jsem neměl hluboko do kapes, to nemohu popřít. Ale věřím, že svou šanci jsem si zasloužil. V monopostech jsem vyhrál každý šampionát, do kterého jsem se přihlásil. FIA zavedla bodový systém, aby si lidé nemohli vstup do F1 koupit. Nyní se jezdec musí osvědčit v juniorských sériích.

Nechci teď říkat, kdy budu schopen všem dokázat, že mě sem nedostaly jenom peníze. Záleží to na mnoha faktorech a mnoha věcech, které do sebe nejprve musí zapadnout. Budu si hledět své práce. Mám štěstí, že tu mohu být a těšit se na příští sezónu."



Zatímco Stroll se bude co nejrychleji učit a dokazovat, že má na to soupeřit s nejlepšími jezdci světa, Valtteri Bottas má přesnější cíl. Chce vyhrát alespoň jeden závod.

"Momentálně jsem jezdec, který získal nejvíce bodů, aniž by alespoň jednou vyhrál a strašně mě to hněvá. Takže to je náš plán. Bylo by fantastické získat první vítězství s Williamsem. Jsem tu jako s rodinou, jako doma, takže pro mě je přirozené zůstat tady," řekl finský jezdec, který ale odmítl hovořit o délce svého současného kontraktu.