Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rodina Strollů zůstává s Williamsem

Rodina Strollů zůstává s Williamsem

Na útěk k jinému týmu zatím nepomyslela

Investujete 10, 20, 25 milionů dolarů ročně, aby se syn mohl otrkat ve středu pole F1, než si ho vybere některý ze špičkových týmů, a pak ho vidíte plácat se někde na chvostu. Takto jste si to nepředstavovali a svého syna i své miliony přesunete k jinému týmu. Takto si to pospojovala zahraniční média, když se začaly množit fotografie Lawrence Strolla s různými lidmi v padoku. Otec Lanceho Strolla ale, prozatím, tímto směrem neuvažoval.

"To by bylo předčasné. Věřím Williamsu, věřím tomuto týmu," prohlásil kanadský miliardář. "Očividně něco zbabrali. Dovedu si představit, že to bylo kruté probuzení do reality, ale snad jim to pomůže dostat z lidí maximum a napravit omyly. Nepochybně to nebude možné tak rychle, jak bychom si přáli my, a ne tak rychle, jak by chtěli oni. Ale nikam neodcházíme.

Vůz evidentně nenaplňuje očekávání. Takto jsme si to nepředstavovali, rychlostně velmi zaostává. Měli jsme problémy v předsezonních testech a máme je i teď, ale všichni dělají, co je v jejich silách. Z týmu je cítit tlak na vyřešení urgentních problémů."


Kam by také Strollové odešli, než se Lance osvědčí jako dobrý jezdec? První tři týmy by penězi nepřesvědčil, Renault také ne. A kdyby McLaren náhodou uvažoval tímto směrem, větší boháč než Stroll zrovna koupil jeho akcie. Zaplatil za ně 200 milionů liber a má syna závodícího ve F2. Ve druhé polovině pole není žádný tým s viditelně větším potenciálem než má Williams, a to je ještě Toro Rosso vyhrazeno pro juniory Red Bullu a časem i Hondy.

Další část drbů se týkala toho, že Lawrence Stroll tlačí na Williams, aby akceptoval těsnější spolupráci s Mercedesem. Ten je pro Williams pouze dodavatelem pohonných jednotek, ale Force India od něj nakupuje i převodovky, části zavěšení kol a další díly. Stroll to ale popřel s tím, že nesedí v představenstvu Williamsu. A není pravda ani to, že v minulosti nakoupil jeho akcie.