Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jarno Trulli je pozitivní

Jarno Trulli je pozitivní

Podle Itala může Toyota v sezóně 2005 překvapit.

Podle Jarna Trulliho by mohla Toyota v příštím roce příjemně překvapit a udělat tak tlustou čáru za doposud nepřesvědčivými výkony.
 
Navzdory nejvyššímu rozpočtu z celého startovního pole a supermoderní továrně zůstává Toyota zatím za očekáváním. Jarno Trulli však věří, že by nové auto mohlo konečně přinést tolik očekávaný zvrat.
 
Několik věcí musíme ještě vylepšit, ale vidím obrovský potenciál,” uvedl Ital. “Přes zimu budeme v rámci přípravu na sezónu 2005 testovat co to jen půjde. Již teď je jisté, že budeme mít co dělat.
 
Trulli, který bude spolu s Ralfem Schumacherem tvořit jezdeckou dvojici, měl již možnost s Toyotou dvakrát závodit, poté co odešel ke konci letošní sezóny z Renaultu.
 
Navzdory tomu, že jeho účinkovaní v ročníku 2004 neskončilo zrovna nejlépe, je Trulli se svým výkonem v průběhu celé sezóny a vítězstvím v GP Monaka spokojený..
 
"Pokud se podívám zpět, pak mi nezbývá než hodnotit sezónu 2004 pozitivně," prohlásil Jarno.
 
"Byl to rok, ve kterém jsem dokázal naplnit svou ambici a získat první vítězství v Grand Prix. Skutečnost, že se tak stalo v Monte Carlu a z pole position, činí tento zážitek ještě cennějším.
 
Pak tady bylo ještě pole position ve Spa a přestup do Toyoty, se kterou jsem byl od samého začátku rychlý a konkurenceschopný. Nemohl jsem si přát lepší sezónu. Očekávám však, že se mi s Toyotou podaří ještě více."