Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosberg a Williams vyhráli ceny DHL

Rosberg a Williams vyhráli ceny DHL

Rosberg byl nejrychlejší na trati, Williams v boxech.

Trofeje pro mistra světa i nejlepšího konstruktéra se budou spolu s dalšími cenami předávat až na ceremoniálu FIA, kde se Nico Rosberg a členové týmu Mercedes setkají s vítězi ostatních prestižních soutěží spadajících pod Mezinárodní automobilovou federaci. Dvě ceny sponzorovány společností DHL, logistickým partnerem F1, ale byly předány už v Abú Zabí.

Cenu za nejvíce nejrychlejších kol dostal nový mistr světa, Nico Rosberg. Jezdec Mercedesu má letos na kontě šest nejrychlejších kol.

"Zisk DHL Fastest Lap Award je pěkný bonus ke konci neuvěřitelného roku. V každém závodě sezóny jsme bojovali o vítězství a skutečnost, že jsem měl nejvíce nejrychlejších kol, odráží úžasnou práci týmu, jenž postavil náš neuvěřitelný vůz," řekl Nico Rosberg.

Rosbergův bývalý tým, Williams, neměl zdaleka tak úspěšnou sezónu. Po dvou velmi úspěšných letech se letos jeho barvy dostaly na stupně vítězů pouze jednou a po dvou třetích místech mu letos v poháru konstruktérů patří až páté místo. V jedné věci byl ale tým Williams nejlepší a porazil všechny soupeře včetně dominantního Mercedesu. Sezóna sestávala z jednadvaceti závodů a ve čtrnácti z nich zvládli zastávku v boxech nejrychleji mechanici týmu z britského Grove. Williamsu byla naměřena i nejrychlejší zastávka roku, v Baku jeho mechanici odvedli svou práci za 1.92 sekundy.