Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Montoya o konspiracích kolem Mercedesu: Neblázněte!

Montoya o konspiracích kolem Mercedesu: Neblázněte!

Ve kterém mladém jezdci se vidí?

Juan Pablo Montoya, vítěz sedmi velkých cen a mnoha zámořských závodů, radí fanouškům, aby za poruchami pohonných jednotek Lewise Hamiltona nehledali žádné konspirace. Britský jezdec měl více poruch pohonné jednotky, než kterýkoli jiný jezdec používající motory se stříbrnou třícípou hvězdou a fanoušci už kolem toho vymysleli několik teorií. Nejpopulárnější je ta, že Mercedes chtěl jeden titul darovat Nicu Rosbergovi, prostě aby byla změna. Zkušený kolumbijský jezdec připomíná, že k motorsportu smůla na technické problémy vždycky patřila.

"Já jsem například měl hodně problémů v roce 2005, ale to patří k závodění," řekl 41letý Montoya. "Když se nyní někomu něco pokazí, okamžitě slyšíte: „Och můj bože, to je konspirace!" Lidé si nedovedou představit, co všechno se odehrává uvnitř těchto vozů. Díky simulacím je nyní spolehlivost lepší, poruch ubylo, ale vždycky zůstane nějaké riziko, protože vše se tlačí až na hranu.

Já věřím heslu: "Vyhráváme společně, prohráváme společně." Tak by to mělo být. Prohráváme my a vyhrávám já, to by nefungovalo. Musí to být oboustranné. Někdy to nevyjde mně, někdy to pokazí vůz, je to totéž.
"

U kterého ze současných jezdců vidí horkokrevný Jihoameričan podobnost se sebou samým? Odpověď nepřekvapí.

"Myslím, že jsem byl viděn stejně, jako je nyní viděn Verstappen. Věděl jsem předjíždět. Lidé si dva roky po mém odchodu uvědomili, že jim to chybí. Také jsem dostal cenu za předjíždění a bral jsem to tak, že to je moje práce, že bychom to měli dělat všichni."