Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Montoya: K Trojkoruně jsem blíž než Alonso!

Montoya: K Trojkoruně jsem blíž než Alonso!

Setkají se v Daytoně, možná i v Le Mans

Juan Pablo Montoya nám připomněl, že Fernando Alonso sice oznámil zájem o zisk Trojkoruny motorsportu. Na kontě má již jednu účast v závodě Indianapolis 500 a v Daytoně si tento víkend poprvé vyzkouší vytrvalostní závodění. Ale ze tří potřebných vítězství má stále na kontě pouze to z VC Monaka, zatímco Kolumbijec záskal již dvě ze tří.

Montoya totiž na oválu v Indianapolisu vyhrál před vstupem do F1 a po náhlém odchodu z McLarenu a letech v NASCAR se do Staré cihelny vrátil a zvítězil i podruhé. Ze sedmi vítězství v F1 bylo jedno v ulicích Monte Carla, takže ke korunovaci mu již chybí pouze triumf v Le Mans. Přitom vytrvalostní závody mu také nejsou cizí, čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně vyhrál třikrát. Jeho slova si ale netřeba vykládat útočně. S Alonsem sdílejí nadšení pro různé druhy motorsportu a rozličné závodní vozy, což Montoya loni ještě podtrhl vítězstvím v Race of Champions.

"Myslím, že má hodně velkou šanci (vyhrát v Daytoně), protože je v dobrém týmu a voze," řekl Kolumbijec v rozhovoru s redaktorem Mara. Velké šance mu přitom dával už loni, když se potkali v Indy. "Měl všechno, co bylo třeba. Honda mu dala velmi dobrý motor a měl skvělý vůz. Zastavila ho pouze porucha, ale i to k Indy patří, vše musí šlapat jako hodinky."

A jaké jsou Alonsovy šance na Trojkorunu?

"Určitě na to má, může to dokázat, ale nebude to snadné. Pravda je taková, že já jsem k ní blíž než on!" zasmál se Montoya otázce.

"Co se mě týče, tak zatím nemám žádný plán pro Le Mans. Uvidíme, jaká budou nová pravidla a zda se naskytne příležitost, aby se Penske zúčastnil. Jistě bych to rád zkusil."