Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel a Montoya vítězi Závodu šampionů 2017

Vettel a Montoya vítězi Závodu šampionů 2017

Wehrlein kolidoval s Massou a nedokončil.

O víkendu se jel Závod šampionů 2017. Tradiční podnik tentokrát zavítal na Floridu, do města Miami a špičkoví jezdci se opět přišli hlavně bavit, ale chtěli i zabojovat o trofeje pro nejlepší tým a nejlepšího jezdce. Tým Německa spolu se stálicí Sebastianem Vettelem reprezentoval Pascal Wehrlein, ale pouze do chvíle, kdy byl poražen Felipe Massou. Mladý jezdec Sauberu na cílové rovince ztratil kontrolu nad svým vozem a narazil do Brazilcova vozu v sousední dráze.



Naštěstí, závodník i spolujezdec vyvázli bez zranění, ale lékař Wehrleinovi doporučil nepokračovat a závodění už sledoval jen jako divák.

"Cítím se dobře a rád bych se vrátil na trať, ale lékaři mi poradili odpočívat a samozřejmě je poslechnu. Prakticky mi nic není, ale musím myslet na sezónu F1, ta je prvořadá," řekl Wehrlein.

Vettel proto dále nesl vlajku Německa sám, ve finále porazil Kurta i Kyla Buschových reprezentujících americký tým NASCAR a Německo díky němu získalo další trofej. Pro Vettela to je už sedmý týmový triumf, prvních šest dosáhl po boku Michaela Schumachera.

Vettel už jednou zvítězil i v soutěži jednotlivců, ale tentokrát se mu nedařilo a vypadl již v základní části, stejně jako Alexander Rossi a Pascal Wehrlein. Jenson Button vypadl ve čtvrtfinále a Felipe Massa s Davidem Coulthardem se dostali do semifinále. Z vítězství se radoval Juan Pablo Montoya, bývalý jezdec F1, NASCAR i IndyCar, který ve finále porazil Toma Kristensena.