Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lowe do Williamsu již v březnu?

Lowe do Williamsu již v březnu?

V hierarchii týmu chce být výše než Symonds.

Podle informací získaných Autosportem se Paddy Lowe přidá k Williamsu již 1. března 2017 a bude jedním z nejsilnějších lidí v týmu.

Lowe se vzdal práce technického ředitele Mercedesu v prosinci loňského roku. Problémem údajně měl být jeho budoucí plat, o kterém měli s Totem Wolffem velmi rozdílné představy. Už i vrabci na střeše cvrlikají o tom, že je dohodnutý s Williamsem, ale Mercedes ho drží na placeném volně a bez jeho dovolení nemůže odejít pracovat pro konkurenční tým. Situace se má změnit od začátku března a Mercedes by měl vzápětí oznámit příchod Jamese Allisona, ačkoli ten také musí čekat, dokud ho uvolní Ferrari.

Lowe se údajně nespokojí s místem, které zůstalo po odchodu Pata Symondse, bývalého technického ředitele Williamsu. Dostane, nebo si koupí, akcie týmu a stane se členem představenstva, kde jsou zatím pouze zástupkyně šéfa týmu Claire Williams, generální ředitel Mike O'Driscoll a nevýkonný předseda Nick Rose. Vedle toho bude samozřejmě i hlavou technického oddělení, ale není vyloučeno, že do týmu přijde ještě někdo další, mluví se také o technickém řediteli Toro Rosso, Jamesi Keyovi. Novou práci v továrně Williamsu má dostat také Rob Smedley, který již nebude s týmem cestovat na každou velkou cenu, ale zůstává jeho zaměstnancem.